Zařiďte si dětský koutek: Zvládnete to i s minimálními náklady

Potěšte malé hosty dětským koutkem či hernou. A jejich rodiče budou mít radost snad ještě vetší. Protože i malý dětský koutek dokáže zachránit rodinnou pohodu na dovolené. Děti se zabaví a rodiče si konečně užijí zasloužené chvilky klidu. Dětský koutek zvládnete zařídit i s velmi nízkým rozpočtem. Máme pro vás pár tipů. 

Koberec pro teplo i bezpečí

Na podlahu je nejvhodnější koberec, který zajistí teplo při hraní a u batolat tlumí případný pád. Dětské koberce se dají sehnat opravdu nádherné, můžete mít třeba městečko se silnicemi a kolejemi, moře s pláží a přístavem nebo pohádkový zámek s princeznami. Doporučujeme vytvořit cedulku s prosbou o sundání botiček při vstupu na koberec. 

Zdroj: Pinterest

Hračky seženete klidně za pár korun

Je úplně zbytečné kupovat do dětského koutku zcela nové hračky, v on-line i kamenných bazarech se dají koupit krásné hračky za zlomek původní ceny. A třeba dřevěné hračky jsou prakticky nezničitelné. Zkuste se poptat i svých zaměstnanců. Dost možná mají doma vyřazené hračky, kterých se rádi zbaví. 

Kam s hračkami?

V dětských pokojích i hernách jsou hodně populární úložné systémy Ikea Kallax nebo Trofast. Nestojí mnoho, případně je také můžete sehnat velmi snadno z druhé ruky. Doplňte je o různé úložné košíky a boxy

Zdroj: Pinterest

Koutek pro malé čtenáře

Vytvořte útulný koutek s knížkami, stačí poličky a velké polštáře či sedací vaky. Poličky na těchto fotkách jsou také z Ikea. Jde o poličky na obrazy Mosslanda a poličky na kořenky Bekväm. 

Zdroj: Pinterest

Nezapomeňte na častý úklid a údržbu

Špinavý dětský koutek a rozbité hračky dokáží úplně zkazit celkový dojem z hotelu či restaurace. Myslete proto na pravidelný úklid koutku a také včas vyřazujte rozbité hračky. Máte v koutku hračky na baterie? Při úklidu kontrolujte jejich funkčnost, protože autíčko, které má jezdit i houkat a nedělá vůbec nic, určitě nepotěší. Tip navíc: Myslete na životní prostředí a pořiďte si dobíjecí baterie.

Maličkosti dokáží mnoho

Potěšte rodiny s dětmi svou pozorností. Co třeba v restauraci ke stolu automaticky přinést omalovánky a pastelky? Pokud nemáte v restauraci místo pro zřízení dětského koutku, připravte košíčky s drobnými hračkami a knížkou, které si může rodina půjčit po dobu jídla. Založte si na recepci půjčovnu společenských her, ocení ji určitě nejen rodiny s dětmi. Právě tyhle maličkosti vám pomohou k vyššímu hodnocení rodin i jejich opakovaným návštěvám

Zdroj: Albi