Rok 2023 na exploriu: inspirovali jsme rodiny s vámi

Takový byl rok 2023 z našeho pohledu

Uteklo to jako voda, že? V prosinci si vždy najdeme chvilku, abychom se ohlédli za vším, co jsme v uplynulém roce vytvořili. Nenecháme si to pro sebe a rádi vám prozradíme, jak jsme spolu s vámi pomohli i v roce 2023 rodinám objevovat spoustu míst. A právě i za to vám chceme z celého našeho ❤️ poděkovat.

V červnu jsme to rozjeli ve velkém

Prvních pár měsíců v roce 2023 jsme byli potichu více než obvykle. A mělo to své rozumné důvody - explorio si "pod křídla" právě od června bere Michal Drahoš. Jeden z lidí, kteří exploriu pomáhají s rozvojem skoro od začátku v roce 2019 a člověk s obrovskými zkušenostmi z cestovního ruchu. Díky tomu jsme hned od června mohli spustit spoustu nových, neotřelých, ale i osvědčených kampaní, které rodiny milují. A které vám, ubytovatelům a majitelům family-friendly aktivit, pomáhají získávat pozornost i rezervace. Kdybychom měli vybrat tři, které měly největší úspěch, jsou to:

Rodinná chalupa roku - první ročník ankety, ve kterém jsme vyzdvihli majitele chalup myslící i na pobyty s dětmi. Obrovská zkušenost pro nás, ale i naprosto skvělí majitelé, kteří své chalupy přihlašovali.

Podzimní prázdniny - velký přehled aktivit o podzimních prázdninách pro rodiny, přehled volných ubytování. Podle návštěvnosti i počtu rezervací soudíme, že přesně toto rodinám usnadnilo jejich rozhodování.

Rodinný Black Friday - uprostřed nízké sezóny se nám podařilo nasměrovat pozornost rodin k těm ubytováním a aktivitám, které pro ně na jeden den měly přichystané "něco navíc".

Rosteme na sociálních sítích

Rodiče podporujeme v jejich chuti cestovat a objevovat. Právě na sociálních sítích udržujeme největší českou komunitu rodičů stále aktivní. Letos jsme překonali celkový počet 328000 sledujících našich čtyř stránek: Cestujeme s dětmi, Hory s dětmi, Tipy na výlety a dovolené, Rodinné chaty a chalupy. Sice nás to obrovsky těší a užíváme si takto účinnou inspiraci k cestování pomocí příspěvků a soutěží na sociálních sítích, je to ale pro nás zároveň i závazek udržovat kvalitu obsahu a vymýšlet nové způsoby, jak jednotlivá místa rodinám ukazovat.

Při placených spolupracích se nám stabilně daří inspirovat přes 100000 lidí pro jednotlivá ubytování nebo aktivity.

Staráme se o obsah na explorio.cz

Přes 1800 míst (heren, stezek, parků, rozhleden a spousty dalších aktivit) má svůj profil na exploriu. K tomu profily s možností rezervace udržujeme pro dalších 1200 rodinných ubytování. Letos jsme se pustili do postupné aktualizace profilů stezek, hřišť a výletů, aby byly co nejaktuálnější. Fotíme a přidáváme také nová místa. Chceme, aby obsah na exploriu byl pro rodiče vždy aktuální a zajímavý.

Místa, která se nám zalíbila nebo která si u nás platí propagaci, navštěvujeme a sami testujeme. Díky tomu dokážeme lépe popsat, jaké to konkrétní ubytování, herna, jump arena je a co zde rodiče mohou čekat. Magazín explorio je jednou z našich nejčtenějších stránek a právě sem přidáváme naše recenze a zkušenosti.

 

Chystáme příjemná vylepšení

Neusínáme na vavřínech ani po technické stránce. Pustili jsme se do modernizace webu a i když na první pohled takové změny nebývají ihned vidět, návštěvníci určitě ocení rychlejší odezvu stránek. Dokončujeme také srozumitelnější vyhledávání a filtry, které zase posunou uživatelskou zkušenost na další úroveň. V neposlední řadě chceme, aby měli partneři co nejdříve možnost přihlásit se do svého rozhraní, kde uvidí všechny detaily ke svému profilu i dosah propagace. A spoustu dalších vylepšení pro návštěvníky webu i pro partnery. Ale o tom se dozvíte už v roce 2024, který je za rohem.

Děkujeme všem z vás, kdo pomáháte inspirovat rodiny s dětmi a vítáte jejich rezervace nebo návštěvy. Věříme, že i pro vás bude rok 2024 skvělým rokem.

Pište nám na obchod@explorio.cz a rádi s vámi budeme v kontaktu.