Na podzim dostávají rezervace ti kreativní. Buďte jimi také

Otestováno exploriem, využíváme zkušenosti z předchozích let

Konec letní sezóny je pro hodně ubytovatelů začátkem klidnějšího období a obvykle se většina z nich tak nějak smíří s tím, že na podzim prostě tolik rezervací nechodí. Ale nenechte se zmást - rezervace stále chodí. Samozřejmě ne takové množství jako v létě, ale část hostů si právě na podzim užívá jak klidnější atmosféry, tak služeb, ke kterým by se v létě třeba vůbec nedostali.

Po čtyřech letech, kdy na exploriu pomáháme rodinám najít ta správná ubytování a spoustě dalších let, které se v cestovním ruchu pohybujeme, už umíme přilákat pozornost zmíněných podzimních cestovatelů. A směřujeme je k rezervacím u těch hotelů, penzionů, chat a chalup, které rodinné rezervace vítají.

Podzimní prázdniny 2023: zájem, ze kterého mají radost všichni

Už v září jsme připravili dvě stránky o podzimních prázdninách - zvlášť přehled s tipy na aktivity a zvlášť přehled volných ubytování. Oslovili jsme všechny ubytovatele a provozovatele aktivit a ty, kteří se ozvali zpět, jsme postupně přidávali do těchto přehledů. Přehledy jsme propagovali jak na našich sociálních sítích, tak na homepage explorio. Výsledek? Obě stránky byly na exploriu po celý říjen 2. a 3. nejnavštěvovanější částí webu hned po úvodní stránce. Návštěvnost jsme díky tomu přivedli právě k těm ubytováním a aktivitám, které o ni stály.

Listopad a prosinec: přitáhněte pozornost k rezervacím u vás

Tradičně nejslabším měsícem na rezervace bývá listopad. Lidé se soustředí na Vánoce a cestování po Česku nepomáhá ani obvykle podzimní šedivé počasí. I tak ale můžete získat více rezervací od rodin jen tím, že se na exploriu zapojíte do některé z kampaní, které chystáme. 

Cena: zdarma pro všechna ubytování a aktivity, které mají svůj profil na exploriu. Viditelnost na prvních místech a speciální propagaci na sociálních sítích dostanou pouze členové klubu explorio

🏨 vše o členství pro hotely a penziony najdete zde

🏡 vše o členství pro chaty a chalupy najdete zde

🎠 vše o členství pro aktivity (dětské herny, parky, únikovky,...) najdete zde

Jak se zapojit: vyplnit tuto jednoduchou přihlášku nebo napsat na obchod@explorio.cz, o kterou z propagací máte zájem

Prodloužený víkend v listopadu

Podobně jako u zmíněných podzimních prázdnin chceme dát prostor všem ubytováním, která mají volné rodinné pokoje (nebo apartmány, chaty, či chalupy) a podobně i aktivitám, které chystají pro rodiny na prodloužený víkend něco speciálního. 

👉 Proč se zapojit: snadno obsadíte rodinné pokoje na prodloužený víkend a zároveň zvýšíte šanci, že se u vás budou rezervovat i ostatní termíny

ℹ️ Jak to funguje: Vytvořili jsme dvě stránky - jednu pro ubytování, jednu pro aktivity - a právě je budeme propagovat od 1. do 17. listopadu na exploriu i na našich sociálních sítích. Pokud máte volné pokoje nebo pokud chystáte nějakou zajímavou akci pro rodiny, zařadíme vás do přehledu.

Black Friday

Z minulých let máme výbornou zkušenost s Black Friday. Na konci listopadu díky tomu mohou ubytování získat v průběhu 24 hodin (v pátek 24. 11. 2023) rezervace, které by jinak hosté neudělali. Aktivity zase díky tomu získají viditelnost a prodají více vstupenek nebo permanentek nebo přilákají na návštěvu rodiny.

👉 Proč se zapojit: dostanete přímé rezervace na vašich stránkách (bez další provize), přilákáte zájem hostů i teď, v listopadu, v nízké sezóně.

ℹ️ Jak to funguje: pouze po dobu 24 hodin, v pátek 24. 11. 2024, umožněte hostům rezervovat přes vaše stránky s extra výhodou (pokud jste ubytovatelé) nebo jim nabídněte výhodu při nákupu vstupenek (pokud jste provozovatelé aktivity). Zobrazíme vás na stránce Rodinný Black Friday a díky viditelnosti, kterou této stránce budeme po celý listopad dodávat, k vám přilákáme pozornost rodin. Speciální propagaci získávají automaticky členové klubu explorio.

 ✅ Co nejlépe fungovalo v minulých letech: výrazná sleva na limitovaný počet pobytů a menší sleva na ostatní pobyty. 🥇 Nejlepší odezvu měl ubytovatel, který jen při rezervaci během Black Friday poskytl cenu nižší o celých 50 % pouze na 3 pobyty  na 2 noci mimo sezónu a 15 % na ostatní pobyty.

Vánoční poukazy

Rodinám chceme usnadnit výběr dárku a dáváme dohromady přehled všech ubytování a aktivit, která letos na svém webu vánoční poukazy prodávají. Zvláště v prosinci je to skvělý způsob, jak získat pozornost i peníze od hostů.

👉 Proč se zapojit: prodáte své vánoční poukazy na svých vlastních stránkách

ℹ️ Jak to funguje: pokud na svých stránkách nabízíte letos hostům možnost koupit vánoční dárkový poukaz, zařadíme vás na stránku s přehledem ubytování a aktivit. Stránce budeme dodávat viditelnost zejména v prosinci, kdy lidé na poslední chvíli shánějí tento druh dárků. 

 

Zimní pobyty

Od listopadu se zvyšuje zájem rodin o rezervace pobytů v zimě - zejména v období jarních prázdnin. Abychom rodinám usnadnili rozhodování, budeme jim představovat jednotlivá ubytování, která je v zimě chtějí přivítat. 

Jak to funguje: pokud máte na zimní pobyty ještě volno, zařadíme vás rádi do propagace na exploriu. Pro členy klubu explorio přivádíme návštěvnost přímo na jejich stránky. Pro ostatní, kteří mají profil na exploriu, přivedeme hosty k rezervacím pomocí Booking.com nebo Previo.

 

Zapojte se a získejte pozornost od rodin

Cena: zdarma pro všechna ubytování a aktivity, které mají svůj profil na exploriu. Viditelnost na prvních místech a speciální propagaci na sociálních sítích dostanou pouze členové klubu explorio.

Jak se zapojit: vyplnit tuto jednoduchou přihlášku nebo napsat na obchod@explorio.cz, o kterou z propagací máte zájem a společně domluvíme detaily.